Ellen Voets

Een Wildlife artist pur sang, die schildert met messen

De techniek waarin Ellen werkt is kenmerkend voor haar werk.
Ze schildert niet, zoals de meeste schilders, met penselen maar uitsluitend met paletmessen.
Haar werken zijn bijna plastisch te noemen door de hoeveelheid olieverf die ze met paletmessen op het linnen aanbrengt. De schijnbaar argeloos en met snelheid opgezette verftoetsen, vloeien op enige afstand samen tot een duidelijk figuratieve voorstelling.
De techniek van Ellen Voets straalt leven en dynamiek uit. Ze schildert met ruige streken, zodanig dat het onderwerp lijkt te bewegen op het linnen.

Ellen heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier.
Het meest bekend van haar zijn haar doeken van Afrikaans wild. Hiervoor reist ze regelmatig naar –vooral Afrikaanse- landen waar ze safari’s maakt om daar inspiratie op te doen voor haar werk. In haar atelier verwerkt ze vervolgens haar aldaar gemaakte foto’s tot schilderijen.
Wilde dieren schildert ze zoals ze hen in de natuur observeert; opgaand in hun eigen omgeving. Net als tijdens een safari moet je in de schilderijen soms wat scherper kijken om ze goed te zien, tot ze ineens voor je opdoemen.
Mens of dier; menig kunstliefhebber raakte al in de ban van het speelse gemak waarmee Ellen ogenschijnlijk haar schilderijen laat leven; even toegankelijk als mystiek.

Bekijk hier de video van ELLEN VOETS