Roger van Belleghem

Roger van Belleghem (1922-2002)

“Schilderen: Ik ben op de wereld gekomen om te schilderen en dat is alles”, verklaarde Roger van Belleghem in een interview bij gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. En geschilderd heeft de kunstenaar. Zowel in zijn geboorte land België, de rest van Europa, als de Verenigde Staten hebben honderden van zijn creaties hun weg naar connaisseurs gevonden.

In zijn werk, ontsproten aan zijn majestueuze verbeeldingskracht en zijn superieure techniek beheersing, neemt van Belleghem ons mee naar zijn magisch realistische wereld. Waar een vluchtige beschouwing ons slechts fantastische en bizarre wezens toont in een grote kleurenrijkdom, ontdekken we bij nader bekijken een wereld die we niet voor mogelijk hadden gehouden.Steeds weer ontwaren we nieuwe elementen en nieuwe samenhangen tussen onderdelen in zijn werken.

Getuige het grote aantal onderscheidingen in binnen- en buitenland dat van Belleghem tijdens zijn leven mocht ontvangen, mogen we stellen dat we te maken hebben met een kunstenaar van bijzondere klasse.

Kom nu zelf kennis maken met de unieke wereld van Roger van Belleghem in de O L Vrouwe Galerie te Maastricht.